Приветстван с хляб, сол и гълъби в България, Майк Тайсън беше посрещнат хладно в съседна Румъния. Боксовата звезда все пак влезе в местния Сенат, но покрай посещението му там избухна страхотен скандал. Председателят на Сената и бивш премиер Калин Попеску Търичану се изказа изключително остро срещу визитата на Тайсън в страната.

"Вярвам, че този, който е направил предложението, не е мислил много, а това е жалко. Не ми се струва приемливо човек с биографията на Майк Тайсън да идва в такава институция. Дори е тъжно", заяви Търичану, цитиран от "7 дни спорт".

Според него в румънския Сенат могат да влизат само големи спортисти, които имат безупречно поведение в личния живот. "Като изключим спорта, където Майк Тайсън постигна много, животът му е катастрофа. Той се сблъска със серия проблеми, които го вкараха в затвора", допълни Търичану.

Въпреки неодобрението на част от народните представители Тайсън разгледа огромната сграда на румънския парламент. Преди да пресече Дунав мост, Железния престоя няколко часа в Къщата на българския ВИП Брадър, а след това посети боксовата академия на братя Пулеви, където рекламира полска енергийна напитка.