Големият български боксьор и възпитаник на ЦСКА Кубрат Пулев говори за CSKA.BG преди поредната си битка на професионалния ринг. Той заяви, че подготовката му върви по план и очаква победа пред невероятната българска публика.

Кубрат Пулев съобщи, че в името на българските фенове на бокса е направил всичко възможно отново да боксира в България и дори цените на билетите да бъдат на достъпни цени.  Голямата галавечер, в която Кубрат Пулев ще защитава Интерконтиненталната си титла на Световната боксова асоциация (WBA), е на 28 април (петък) в "Арена Армеец" в София.

Претендент за отличието е американецът Кевин Джонсън, който до момента е изиграл 38 мача на професионалния ринг, от които е спечелил 30, като е допуснал 7 загуби и има едно равенство. Българският боксьор има изиграни 25 мача на професионалния ринг, като е спечелил 24 победи и е допуснал само 1 загуба - от Владимир Кличко. Началото на боксовата галавечер е от 19.00 часа, като преди големия мач между Кубрат Пулев и Кевин Джонсън (Ню Джърси САЩ), популярен като Кингпин (злодей на Марвел Комикс), на ринга ще се качи и друг възпитаник на боксовата школа на ЦСКА, братът на Кубрат - Тервел Пулев. Само преди два дни той постигна втората си победа и то пак с нокаут на профосионалния ринг. Съперникът на Тервел все още не е ясен. До момента интересът за билети за боксовия спектакъл е голям, като се очаква "Арена Армеец" отново да бъде препълнена. Билети се продават в мрежата на EVENTIM.

"Съперникът Кевин Джонсън има повече опит от мен на професионалния ринг. Но аз съм друга величина и се надявам да го победя. В професионалния бокс се получават суперизненади и нищо не се знае. Радвам се, че нямам контузии. Винаги е било приятно за мен да играя в България. Иска ми се да направя колкото се може повече мачове в България, дори един ден се надявам да играя за световната титла пред родна публика", каза Кубрат Пулев.