Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев тази вечер излиза за защита на Интерконтиненталната титла срещу американеца Кевин Джонсън. Кобрата е определян като фаворит в сблъсъка, а мачът помежду им е много важен, защото при победа ще осигури сблъсък с Владимир Клички или Антъни Джошуа.

Джонсън прекрати кариерата си преди две години с актив от 30 победи, 14 с нокаут, 7 загуби и 1 равен, но реши отново да се бие и това ще му е първата среща след завръщането. Безспорно това ще даде голямо предимство на Пулев (24 победи, 13 с нокаут, 1 загуба), за когото това ще бъде втори мач в софийската зала "Арена Амреец". През декември той смаза нигерийския кошмар Самюел Питър и екзалтираните фенове ще очакват нов успех от Кубрат. Гала вечерта в "Арена Амреец" започва в 19.00 часа, а в нея ще участва и Тервел Пулев.

Той ще търси трети успех от три мача при професионалистите. Съперник този път му е 27-годишният поляк Якуб Войчик (8 победи, 4 с нокаут, 18 загуби и 2 равни), който е в серия от три поредни загуби. Първоначално Тервел трябваше да се изправи срещу французина Мустафа Амиш (4 победи, 1 с нокаут и 2 загуби), който обаче се оттегли в последния момент.