Още по темата

 

Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев отново говори по темата за евентуален мач с Антъни Джошуа. Кобрата е задължителен претендент за пояса във версия Международна боксова федерация (IBF) и по регламент трябва да се изправи срещу британеца, който обаче мисли за реванш с Владимир Кличко.

"В момента Джошуа води преговори с Кличко за реванш. Ние естествено настояваме да се изправя за световната титла, а не да ги чакаме тях да си играят, защото те могат да отлагат и да се мотаят. Затова сме изпратили писмо до Международната боксова федерация, за да се играе за този пояс", коментира Пулев.

"Ако обаче му го отнемат, то аз ще трябва да играя с Карлос Такам, тъй като той е следващият в ранглистата, а аз съм задължителен претендент. Този мач също може и да е в България, нищо не се знае. За мен това ще е най-голямата радост и вече съответно трябва да победим. Ще е голям плюс не само за мен, но и за България, а и за хората ще е приятно."

"Неведнъж съм казвал, че нямам проблем да изляза срещу когото и да е. За мен това е едно предизвикателство. Важното е да опитаме и да се борим. Аз смятам, че имам много енергия и много сила, за да победя и да стана първи", добави Кубрат, който беше награден от ректора на НСА "Васил Левски" проф. Пенчо Гешев по случай 24-и май.