Българският боксьор в тежка категория Кубрат Пулев настоява да мери сили с новия шампион на Международната боксова федерация – Антъни Джошуа. Промоутърът Еди Хърн, отговарящ за мачовете на британеца, заяви че от България не били съгласни да отстъпят позицията си на първи претенденти. В такъв случай, реванш с Владимир Кличко отпада от сметките, поне за момента.

Както стана ясно след мегаспектакълът на Уембли преди точно 1 месец, двамата боксьори били готови за реванш независимо от изхода на мача. След загубата, украинецът дори станал по-амбициран за нов сблъсък, вярвайки че е способен да нанесе първа загуба на младият англичанин. Осъщественият от него нокдаун в шестият рунд бе първи за Джошуа в 19 двубоя на професионалния ринг, а Кличко твърди че победата била близо в този момент.

За негово съжаление, Кобрата гори от желание се изправи срещу непобедният британец. Това би затворило устите на критиците, които упрекват българина в фаворизиране на лесни противници. Допълнителна мотивация са и огромните средства, който могат да се озоват в сметката на софиянеца след един такъв двубой. За сравнение, Джошуа прибра близо 15 милиона паунда от победата си на 29 Април. Тогава интересът към мача бе изключително голям, чупейки всички рекорди в бокса за телевизионни права и платени излъчвания. Потенциална защита на титлата IBF срещу нашенецът едва ли ще се доближи до същите цифри, което не се харесва на британците, но устройва Пулев. 

След годишното събрание на световната боксова федерация във Флорида, от лагера на Джошуа разкриха, че са се споразумели за реванш с Кличко. Въпреки това, ако от българска страна не последва разбиране, то британецът ще е принуден да се съобрази с исканията идващи от България. В такъв случай, до края на 2017 феновете на бокса трябва да станат свидетели на двубоя Пулев-Джошуа, за радост на всички българските почитатели.