Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев ще се възстановява около три месеца от контузията в рамото, която получи в понеделник. 

Според непотвърдена информация става дума за частично разкъсване на мускулно влакно. Още не е ясно по какъв начин ще бъде лекувана травмата, но най-вероятно ще се прибегне до оперативно лечение.

Всичко зависи от степента на разкъсването, от което зависи дали може да се предприеме консервативно лечение. Най-вероятно доскорошният задължителен претендент за световната титла ще направи няколко консултации преди да вземе окончателно решение.

Според специалисти минималният срок за отдих на тялото и възстановяване на мускулната тъкан е един месец. Рехабилитацията може да достигне до цели шест месеца, в зависимост от сложността на контузията.

Това е първата сериозна контузия в професионалната кариера на Кубрат Пулев. От 2009 година насам той се оплакваше само от проблеми с ударната повърхност на своята ръка.

От лагера на Кобрата признаха, че той е имал болки още преди десетина дни, но се е надявал те да не му попречат да се изправи срещу Джошуа.