Контузията на най-добрият български боксьор Кубрат Пулев е сериозен удар по световния шампион Антъни Джошуа, тъй като британецът е провел специална подготовка, насочена към стила на българина.

"Това е много трудна ситуация за Антъни, защото той се подготвяше целенасочено за стила и височината на Пулев. Сега Джошуа ще трябва да се изправи срещу боксьор с коренно различен стил. Това не се е случвало в кариерата му, но той е готов за всякакви предизвикателства", коментира промоутърът Еди Хърн, който обяви снощи новината за пропадналия мач.

"В късния следобед получих обаждане от Кале Зауерланд, който ме информира, че Пулев е контузил рамото си може би е аут от двубоя. По-късно това беше потвърдено от неговия доктор. Според правилата на IBF претендентското място отива при следващия по ранглиста, който е Такам", добави Хърн.

"Когато двубоят с Пулев беше обявен, аз сключих сделка с отбора на Такам, за да може да започне подготовка и да бъде на линия за този мач, ако нещо се случи. Когато им се обадих в понеделник, те бяха много щастливи и готови да направим мача", каза още той, цитиран от "Дневник".