Световният шампион Антъни Джошуа заяви, че не разбира Кубрат Пулев защо се е отказал от мача между двамата за поясите на непобедения британец.

Двамата трябваше да се изправят един срещу друг на 28 октомври в Кардиф, но в началото на тази седмица Кобрата получи контузия и обяви, че се оттегля. Вместо него, на ринга ще излезе Карлос Такам, което променя цялата подготовка на Джошуа в последния момент. Той обяви, че 36-годишният боксьор е много по-сериозен противник и изрази опасенията си, че при загуба цялата му кариера може да бъде провалена.

"Ако знаехте моите контузии по време на тренировъчните лагери колко много бяха... Имах треска срещу Доминик Брийзъл, рамото ми беше наранено по време на лагера. Две седмици преди мача с Владимир Кличко трябваше да ходя при тайландски масажист и там получих нова травма – крампа на гърба. Казвам ви сериозно – с лед това вървях прегърбен на две. Но продължаваме, въпреки всичките травми и контузии и не се отказал. Срещу Майкъл Спрот пък имах фрактура на гърба, но пак не съм се оплаквал", заяви Джошуа пред Metro.

"На ринга е съвсем различно, там травмите се забравят, защото адреналинът те поглъща. Така че не мисля, че някога бих се отказал от мач заради контузия, освен ако не е нещо смъртоносно. Не разбирам как може да се готвиш толкова много за един мач, за този момент, и да се откажеш от него заради една дреболия", добави световният шампион.