Кубрат Пулев може да получи шанс да се бие за световната титла още в началото на следващата година. Това обяви президентът на Hitz Boxing Боби Хиц.

Лично той води преговорите за мач в Чикаго между Кобрата и пуерториканеца Фрес Окендо, които могат да се изправят един срещу друг за вакантния пояс във версия WBA.

Мачът най-вероятно ще се играе през януари, а за тази възможност намекна и Пулев преди дни, но не разкри, че става въпрос за сблъсък за титла. "Да, водим преговори и проумотърите на двете страни. Може да има мач в началото на 2018 г.", обяви голямата новина Хиц.

Той добави, че в Чикаго е пълно с българи и пуерториканци, което прави мястото най-подходящо за подобен сблъсък. "Последният мач за титлата в тежка категория на WBA, която се проведе в града, беше между Майк Уейвър и Джеймс Тилис през 1981 година и мисля, че би било чудесно Пулев и Окендо да се бият в същата зала – Allstate Arena. Надявам се да успеем да го организираме заедно", каза още Хиц.

Текст към снимка: Евентуалният съперник на Кобрата е вдясно.

През 2014 г. Окендо се би за пояса срещу Руслан Чагаев в Грозни, но загуби в спорен сблъсък. Впоследствие той заведе дело, тъй като задължителният реванш не се състоя и спечели в Темида. Чагаев обаче се оттегли от бокса и WBA назначи за претендент Шанън Бригс. Двамата трябваше да се бият на 3 юни в Маями, но американецът даде положителна допинг проба.

Така Окендо трябва да се боксира срещу нокаутираният от Кобрата Александър Устинов за титлата, но той има уговорен мач с Мануел Чар. "Следващият в класацията е именно Пулев", заяви Джон Уърт, който е главен изпълнителен директор на Square Ring Promotions, компанията, която е като ко-проумоутър на Окендо.

Трябва да се отбележи, че WBA има два пояса в тежка категория, като този на супер шампион е притежание на Антъни Джошуа, а Кобрата ще се опита да вземе на световен шампион.

Окендо е на 44 години и в кариерата си има 37 победи, 24 от които с нокаут. Той има и 8 загуби