Треньорът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп не скри разочарованието си след нещастната загуба с 0:2 от Борусия Мьонхенгладбах като гост.

"Това беше един необичаен сблъсък. Моят отбор правеше изключителен мач като гост в голяма част от времето. Поставихме противника под напрежение и успявахме да създадем брутална преса. Но не успяхме да вкараме гол", започна Клоп.

"Ние сме достатъчно самокритични и сме на мнение, че имаме своя дял в това поражение. Имахме преимущество във владението на топката, но не и чак толкова чисти голови положения."

"Не съм гледал дузпата на повторение. С 10 души на игрището не ни беше лесно да се върнем в мача. След това вече получихме второ попадение и загубихме."

"Ние се подготвяме за мачовете спрямо съперника, срещу който излизаме. И не сме си представяли, че днес ще имаме такова предимство. Гладбах не беше победен, а само ударен."

"Имаше ситуации, в които трябваше да решим нещата в наша полза. Но ние не успяхме да го сторим. Но футболът е такъв - докато противникът ти не е победен, той има своите шансове", добави Клоп.