Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес се е разбрал с Илкай Гюндоган и неговите агенти за идването му на „Сантяго Бернабеу“.

Според „Дейли Експрес“ трансферът на германския национал в Кралския клуб е съвсем близо, след като самият играч не иска да поднови договора си с настоящия си тим.

Слуховете в Испания пък твърдят, че от Реал ще предложат около 30 милиона евро за футболиста, който бе в плановете на Манчестър Юнайтед и Арсенал.

Испанският тим е в добри отношения с Борусия и дори още държи правата на Нури Шахин, който в момента е преотстъпен в Дортмунд.

Гюндоган е гласен за заместник на Чаби Алонсо, чийто контракт с Реал изтича след края на настоящата кампания, но има сериозни спекулации, че няма да бъде подновен и играчът ще си тръгне.

Договорът на полузащитника с Борусия е до лятото на 2015-а, но ако той наистина не иска да преподпише, след няколко месеца жълто-черните ще бъдат принудени да се разделят с него, тъй като в противен случай ще го загубят за много по-малка сума, ако той започне и следващия сезон с екипа на отбора.