Нападателят на Борусия Дортмунд Пиер-Емерик Обамеянг се изказа доста ласкаво за някои от своите колеги на стадион "Сигнал Идуна Парк".

"Марко Ройс например е истински феномен, той ме впечатли доста. Толкова е добър с топката. Също така Илкай Гюндоган е страхотен футболист, който няма нужда да се крие от който и да е играч по света", отсече Пиер-Емерик Обамеянг пред списание "Шпорт Билд".

"Марсел Шмелцер тича нагоре и надолу край тъча, това е направо лудост. Момчетата наистина са много добри, всеки един от тях. Нивото е ужасно високо при всички", добави 14-милионната покупка на Борусия.

"Лятната подготовка с отбора бе най-трудната в цялата ми кариерата. В началото не ми беше лесно. Промяната беше голяма и аз го разбрах от първия ден. Темпото е невероятно високо."

"През лятото ми липсваше семейството ми, но сега всичко е уредено и мога да се концентрирам изцяло върху работата си. Познавам тялото си и вярвам, че не съм достигнал лимита си. Мога да дам и повече", добави Обамеянг, който има 5 гола и две асистенции в Бундеслигата от началото на кампанията.