Наставникът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп заяви в типичния си стил, че неговият отбор е спрял да играе футбол в един момент от днешната среща с Хановер.

Европейският клубен вицеашмпион спечели с 1:0, макар да бе бледа сянка на себе си през второто полувреме, в което гостите дори имаха леко преимущество във владеенето на топката.

"Двубоят днес отразява проблемите ни през последните две седмици. Ние играхме добре, докато резервоарът бе пълен. След това спряхме да играем футбол", заяви Клоп, цитиран в официалния сайт на Борусия.

"От една страна това със сигурност се дължи на физическото състояние на футболистите. Някои от тях са назад с тренировките. За Нури и Марко например днешният мач бе здрава работа."

"От друга страна ние се оставихме да бъдем повлияни от играта на Хановер и изсипвахме много дълги топки напред. Днес постигнахме работническа победа, но това е в реда на нещата."

"Можем да гледаме на мача като на една допълнителна тренировка, която ни липсваше. Трябваше да преминем през това, но така сме по-силни. Публиката ни беше чудесна, можем да си отдъхнем", каза още Клоп.