Новият треньор на Борусия Дортмунд Томас Тухел беше официално представен на медиите и даде първата си пресконференция начело на "жълто-черните".

Още по темата

 

"Аз съм изключително щастлив да бъда треньор на Борусия Дортмунд. Още първите разговори с Ханс-Йоахим Вацке и Михаел Цорк ме впечатлиха. Докато бях почивка имах огромно желание да водя голям отбор и то се сбъдна", започна Тухел.

"Сега имам възможността да бъда начело на клуб с традиции, един топ-отбор, който е претендент за трофеи. Когато разбрах за интереса на Борусия към мен, ми стана кристално ясно, че това е моят отбор. Събрах сили и енергия. Аз съм емоционален треньор, който преживява нещата."

"Виждам Борусия Дортмунд като претендент за върха в Германия. Искаме да бъдем сериозен конкурент на квартета Байерн Мюнхен, Волфсбург, Борусия Мьонхенгладбах и Байер Леверкузен. За целта трябва да наваксаме изоставането си. Целта е да се развиваме като група, като общност. Отборът ще продължи да играе офанзивно."

"Юрген Клоп изкара седем невероятно успешни сезона тук и сега ще се опитаме да напишем нова глава на най-високо ниво в историята на клуба. Клоп създаде невероятна основа, върху която да се гради. Имам голямо желание да изградя своя собствена визия на игра тук."

"Искам в съблекалнята да има атмосфера, която да се характеризира с отдаденост, здрава работа и липса на егоизъм. Зная, че мога да вярвам на клуба. Това е една от причините да дойда тук", добави Тухел.