Треньорът на Борусия Дортмунд Томас Тухел призна, че неговият тим не се е радвала на пълни обороти във вчерашния мач с ПАОК заради положението в групата си и предстоящите мачове в Германия.

Както е известно, "жълто-черните" се бяха класирали напред преди срещата, но шансовете им за първото място бяха минимални. В същото време гърците отдавна бяха отпаднали и излязоха на терена за престиж.

"Разочаровани сме, защото не успяхме да спечелим мача. Да, доминирахме и създадохме чисти голови положения, но не и нещо повече от тях", сподели Тухел.

"Не ни беше лесно, защото бяхме наясно, че практически сме загубили борбата за първото място заради директните показатели с Краснодар и че отново играем в неделя."

"Също така ми беше трудно да избера състава. В играта ни липсваше абсолютното себераздаване и максималната острота. Затова стана възможно да бъдем победени с един изстрел към вратата ни."

"Поражението боли и е ненужно, но и няма да драматизирам от това. Чакат ни още три важни двубоя през тази година."

"Няма никакво значение какво си пожелавам на жребия за елиминациите. Да се падне този, който трябва. Вярваме си, че можем да преодолеем всеки съперник."

"Евентуален сблъсък с Ливърпул ще бъде истинска благословия за всеки репортер и журналист, но колкото по-късно се срещнем, толкова по-добре. защото това ще означава, че ние и воденият от Юрген Клоп отбор ще останем повече време в надпреварата", добави Тухел.