Треньорът на Борусия Дортмунд Томас Тухел остана много доволен от продукцията на неговия отбор по време на вчерашния мач с Манчестър Сити, загубен с 6:7 след изпълнение на дузпи.

"Ние показахме изключителен характер. Момчетата се представиха впечатляващо и в двете полувремена. Мачът беше доста интензивен, имаше доста положения и за двата отбора. Доволен съм от видяното. Учим се  много от такива мачове, особено срещу Пеп", каза Тухел.

"Нашият стил на игра се състои в атакуване на противника. Ние нападаме, когато имаме топката и когато тя е у противника. Без значение къде е топката, ние я искаме. Осман Дембеле е напълно интегриран в отбора. Той показва настроение не само на терена, но и извън него."

"Играе добре с двата крака, силен е в дрибъла, може всичко - да тича, да подава, да вкара други играчи на добра позиция, да излезе в ситуации "един срещу един". Сега трябва да се научи да чете играта, но това става с опита. Трябва да свикне да участва в защитните действия на отбора и да го прави интензивно. С него ще се забавляваме доста."

"Марио Гьотце е играч за центъра и за ситуации "един срещу един", за подаванията. Андре Шюрле умее да тича с топката и когато тя е у противника. Имаме нужда от него, за да преодоляваме защитата на съперника."

"Трансферният пазар е полудял, цените излизат извън контрол. Има прекалено голямо текучество на пари във футбола", добави Тухел.