Треньорът на Борусия Дортмунд Томас Тухел трудно скриваше усмивката си след второто поредно 6:0 за неговия отбор тази седмица. Дни след гръмката победа над Легия във Варшава, рурци пребиха с този резултат и Дармщадт в мач от третия кръг на Бундеслигата.

"Това беше едно прекрасно представяне във всяко едно отношение. Показахме същата добра игра, както на терена във Варшава. Искахме да създадем много атаки и успяхме да го сторим. Контролирахме изцяло мача във всеки един момент, отправихме 22 удара и спечелихме напълно заслужено", започна специалистът.

"Най-трудно е да играеш срещу отбор, който се защитава с петима души. В такива мачове се нуждаеш от голяма скорост в играта и търпение, но също така от смелост да влизаш в ситуациите "един срещу един". И се нуждаеш от играчи, които го правят, намирайки свободните пространства. След червения картон за Дармщадт пред нас се откриха повече пространства и ние направихме подарък на нашите фенове."

"Оставихме Марио Гьотце извън игра като предпазна мярка заради леките болки в глезена, които той изпитва. И решихме да го пуснем в игра, за да приключим темата, че той не е играл у дома. Но Марсел Шмелцер се контузи и трябваше да правим принудителна смяна. Но и не беше нужно да пускаме Гьотце с оглед развоя на мача", завърши Томас.