Борусия Дортмунд постигна лесна победа с 6:0 над Дармщадт в среща от 3-ия кръг на германската Бундеслига, която се игра на ''Сигнал Идуна Парк''. 

Домакините тотално надиграха противника си и заслужено се поздравиха с трите точки от срещата, а след успеха си тимът има 6 от 9 възможни пункта след първите три кръга.

Томас Тухел реши да даде почивка на звездите си Пиер Емерик Обамеянг и Шинджи Кагава в днешната среща, а освен това Марк Бартра също бе оставен на пейката.

Намиращият се в недобра кондиция Марио Гьотце също остана на нея. 

За гостуващия отбор едно полувреме игра бившият голмайстор на Лудогорец Роман Безяк, който наскоро бе закупен срещу рекордна за клуба сума от хърватския Риека. 

Гонзало Кастро откри в 7-ата минута, а в 48-ат Адриан Рамос удвои аванса на рурския тим. Попадението за класическия резултат бе дело на американския талант Пулишич, който се разписа в 54-ата минута. В 78-aта минута Кастро вкара втория си гол в мача, а шест след това и Роде се разписа. В 88-ата минута Мор оформи крайния резултат. 

Дармщадт завърши мача с човек по-малко, след като в 57-ата минута втори жълт и респективно червен картон получи Нимайер. 


Срещата започна по прекрасен начин за домакините и те натиснаха противника си още от първата минута на двубоя. В 7-ата минута попадението не закъсня, то бе дело на Гонзало Кастро. Последният откри в полза на домакините.

Дембеле видя своя съотборник пред малкото наказателно поле и той от няколко метра прати топката в мрежата на гостуващия тим. 

Две минути след това Рамос можеше да удвои за домакините, но ударът му от наказателното поле бе спасен от Есер по прекрасен начин. 

Натискът на рурците през следващите минути стана много силен и само в рамките на броени минути тимът получи два фаула от добра позиция.

В 29-ата минута пред Рамос се откри страхотен шанс да реализира, след като бе намерен на отлична позиция от Дембеле, но ударът му с глава от близка дистанция бе отразен. 

В минутите до почивката темпото леко се поуспокои, но в самия край на полувремето Пулишич не успя да засече една много добра топка и да вкара от близка дистанция. 

Точно две минути след подновяването на играта, след почивката, Рамос уби тотално интригата в мача, след като удвои аванса на Борусия.

Есер направи фантастично спасяване, но изпусна топката и колумбиецът от близка дистанция не сгреши при добавката. 

В 54-ата минута и Пулишич вкара на клетите гости, за да направи преднината на своя отбор класическа. 

Юнгвирт при опита си да изчисти топката без да иска намери американеца, който оставен непокрит в наказателното поле насочи кълбото във вратата. 

Точно три минути след това гостите получиха нов тежък удар, след като Нимайер бе изгонен след втори жълт и червен картон. Той бе декориран с втори жълт заради нарушение срещу Рамос. 

Малко след това домакините претендираха за дузпа заради съприкосновение на Холанд срещу Рамос в наказателното поле, но реферът прецени, че колумбиецът е паднал прекалено лесно. 

Логично след трите гола във вратата на противника темпото в играта на Борусия значително поспадна и играчите на Томас Тухел не си даваха много зор в минутите до края.

Въпреки това обаче отборът вкара още три попадения. Кастро реализира втори гол в 78-ата минута и направи резила за гостите още по-голям. Той засече прекрасно центриране на Пулишич и нямаше как да сгреши от наказателното поле.

Петият гол бе дело на Роде в 84-ата минута. Попадението бе като четвъртото, но този път Кастро центрира в наказателното поле. 

В 88-ата минута Пулишич видя прекрасно Мор на задната греда и младокът с лекота оформи крайния резултат. 

БОРУСИЯ ДОРТМУНД - ДАРМЩАДТ 6:0
1:0 Кастро 7
2:0 Рамос 48
3:0 Пулишич 54
4:0 Кастро 78
5:0 Роде 84
6:0 Мор 88

БОРУСИЯ ДОРТМУНД: Бюрки, Сократис, Шмелцер (71 - Роде), Герейро (64 - Кагава), Гинтер, Кастро, Вайгъл, Дембеле (64 - Емре Мор), Паслак, Пулишич, Рамос

ДАРМЩАДТ: Есер, Холанд, Милошевич, Хьон, Гувара, Вранчич (46 - Безяк), Нимайер, Хелер, Юнгвирт, Бен-Хатира (39 - Сиригу), Шиплок