Байер Леверкузен – Борусия Дортмунд, сблъсък от 32-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион „БайАрена”, 19.30 часа българско време.

 

Групата на Борусия Дортмунд:

Вратари:  Вайденфелер, Лангерак

Защитници:  Хумелс, Пишчек, Сократис, Шмелцер, Фридрих, Зар, Кирх

Халфове: Шахин, Гроскройц, Мхитарян, Хофман, Йожич, Ройс

Нападатели: Левандовски, Обамеянг, Шибер, Дукш

Контузени:  Гюндоган, Суботич, Блашчиковски, Бендер, Дурм, Кел

 


Прогноза на Gol.bg:

Двата отбора имат точно по 25 победи в мачовете помежду си, но домакините нямат победа на свой терен срещу Борусия в последните 6 срещи. За последно „аспирините” подчиниха Дортмунд пред своите фенове през май 2007 година.

Байер спечели само два от последните си 13 двубоя с Борусия, губейки четири от последните им шест сблъсъка. Хеунг-Мин Сон е „черна котка” за гостите. С екипите на Хамбургер и Леверкузен южнокореецът има пет гола в последните си три мача срещу тях.

Вицешампионите вече си гарантираха участието в групите на Шампионската лига и през следващия сезон, като те със сигурност ще завършат сезона пред Байер.

Макар да имаха истинска епидемия от контузии през този сезон, в Дортмунд вече записаха 20 победи – с една повече от изминалата кампания, когато в състава бяха Илкай Гюндоган и Марио Гьотце.

Борусия се намира в серия от пет поредни победи във всички турнири, като скалповете са повече от впечатляващи – Реал и Байерн бяха тотално надиграни, без допуснат гол, а на два пъти момчетата на Юрген Клоп опитомиха хищните „вълци” от Волфсбург.

Четвъртият в таблицата Байер води само с една точка на Волфсбург и в оставащите кръгове до края на сезона „аспирините” ще гледат на всеки мач като на финал. В същото време Борусия мисли почти изцяло за финала за купата на Германия, в който отново ще се насладим на класиката срещу Байерн.

Не е за пренебрегване фактът, че гостите ще изиграят днешната среща освободени психически. Байер има четири шампионатни загуби на свой терен през кампанията, а Борусия е вторият най-силен гост през сезона. Равенството изглежда най-логичният резултат в дербито на кръга.

Резултат:  Байер Леверкузен – Борусия Дортмунд  1:1