Треньорът на Борусия Дортмунд Томас Тухел коментира снощното равенство 1:1 срещу втория в таблицата Херта. Според него голът на "старата дама" е помогнал на момчета му да се освободят психически. Както е известно, специалистът пусна третия най-млад стартов състав в историята на Бундеслигата, със средна възраст 22.9 години.

"Имахме нужда от доста време, за да вкараме повече напрежение върху противника и да стигнем до голови възможности. Но не приемайте думите ми като упрек. Моят отбор никога не е играл в този си вид, в тази формация. Нашият състав снощи беше изключително млад и неопитен, на много постове", започна Тухел.

"В същото време нашият противник игра дисциплинирано и се защитаваше здраво. Като цяло Херта ни остави много малко възможности. Даже смятам, че техният гол ни помогна, защото заиграхме по-освободено, в сравнение с първите минути на втората част. Намирахме повече свободните пространства и стигнахме до заслужено изравняване на резултата."

"Чувството е, че заслужавахме победата. Играхме интензивно, емоционално, хвърлихме всичките си сили в мача. За мен е истинско удоволствие да тренирам тези момчета. Дебютът на Микел Мерино? Видя се, че за него това е една голяма крачка, за да почувства скоростта и интензитета в играта ни. За него беше важно да се покаже. В началото беше малко неуверен, но после се представи добре", добави Томас.