Треньорът на Борусия Дортмунд Томас Тухел изрази огромната си благодарност към вярната публика на тима след снощната трудна победа с дузпи над Унион Берлин за Купата на Германия.

"Получи се дълъг мач и здрава битка. Навярно успяхме да спечелим благодарение на волята си, вярата в успеха и публиката ни. Получи се сложен мач, защото не вкарахме втори гол. Сега се радваме на резултата, но трябва да анализираме представянето си и от критична гледна точка, за да сме готови за Рурското дерби в събота", сподели Тухел.

"Огромен комплимент за нашата публика. Тя беше много важен фактор при изпълнението на дузпите. Сега съм с усещането, че крайният резултат и емоциите от мача са ни в полза за дербито. Тези допълнителни 30 минути и дузпите по-скоро ни помогнаха, отколкото да са ни пречка за мача с Шалке."

"И в събота ще трябва да се раздадем до краен предел, за да постигнем желания от нас резултат. Снощният мач беше добър урок, добър опит, защото винаги получаваш заслуженото, когато не спираш да се бориш, без значение как се развиват нещата."

"Смятам, че Обамеянг ще може да играе в дербито. Герейро и Шюрле трябва да подновят тренировки днес, но трябва да видим как се чувстват. За тях ще решим в последния момент", допълни Томас.