Острието на Борусия Дортмунд Андре Шюрле не скри задоволството си от първия си шампионатен гол за клуба, който помогна за успеха с 2:1 над Вердер Бремен днес. Той коментира и нарушението на вратаря Ярослав Дробни срещу Марко Ройс, което остави домакините с човек по-малко.

"Започнахме доста добре и налагахме брутално темпо, навлизахме в дълбочина и създавахме доста положения. Но след 20-ата минута се пуснахме по инерция, вече нямахме контрол над нещата и загубихме доста битки", започна Шюрле.

"Бремен стигна до доста положения и ние не можехме да вземем контрола. Второто полувреме беше подобно, защото в момента, в който започнахме да задържаме топката, получихме изравнителен гол. Получи се отворен мач и спечелихме с гениалния гол на Пишчу (б.р. Лукаш Пишчек), който беше супер важен за нас и ни остави с добро усещане."

"Чаках дълго време за първия си шампионатен гол за Борусия и усещането е хубаво. Тази позиция ми идва добре и се чувствам добре на нея. Отново се чувствам в добро физическо състояние, което се отразява добре и на психическото ми състояние."

"За мен няма две мнения за червения картон. Дробни се втурна извън наказателното си поле все едно искаше да убие някого. Може да се получи неприятна контузия, няма нужда от такива неща. За мен това си беше абсолютен червен картон", добави Шюрле.


21.01.2017 Brutal Foul Drobny by neslawek