Треньорът на Борусия Дортмунд Томас Тухел остана много доволен от играта на своите момчета при нулевото равенство с Кьолн, което завърза борбата за третото място в таблицата.

"Изиграхме страхотен мач и аз вече направих огромен комплимент на отбора. Знаем колко е трудно да създаваш голови положения срещу Кьолн. Колко трудно е да преминеш последната им линия и да излезеш пред вратата им", коментира Тухел.

"В първите 26 минути го сторихме три или четири пъти. Като цяло стигнахме до 5-6 чисти голови положения, а през второто полувреме не им оставихме нито една възможност и се защитавахме невероятно. Отправихме 23 удара, но за съжаление само четири бяха точни. Навярно това показва косъма в супата. Прецизността щеше да ни донесе победата, но във футбола е така. При това представяне няма да е справедливо да се ядосваме прекалено много за резултата."

"Ние сме в добра форма, имаме самочувствие и характер, за да спечелим решителния мач с Хофенхайм. В момента интензитетът в играта ни и цялостното ни представяне са на топ-ниво. Ще се подготвим добре. Силата се крие в спокойствието. Пътят до събота е дълъг, но ние ще бъдем готови. Сега давам два дни почивка на отбора и във вторник подновяваме тренировки", допълни специалистът.