Легендарният бивш треньор на Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен Отмар Хитцфелд смята, че Томас Тухел трябва да напусне "жълто-черните" заради напрежението между него и изпълнителния директор Ханс-Йоахим Вацке.

"Изглежда, че между двамата няма окоп, а цял пролом. И ако нещата са такива, тогава би било фатално и двамата да влязат заедно в новия сезон за Борусия", коментира Генерал пред швейцарския вестник "Блик". 

Специалистът коментира и тазвечершния финал за Купата на Германия между рурци и Айнтрахт Франкфурт: "Дортмунд е фаворит във финала. Тимът завърши трети, а Айнтрахт  е 11-и. Дортмунд вкара 72 гола, а Франкфурт - 36. Това показва съотношението между силите. За Тухел купата е много важна".

"Лусиен Фавре със сигурност е кандидат за Борусия, защото върши чудесна работа в Ница. Правеше това и в Гладбах. Вярвам, че ще се справи, защото е лисица в тактиката и е концентриран изцяло върху работата. И ми се вижда по-достъпен от Тухел, което е важно, за да комуникира с ръководството", добави Хитцфелд.