Уволненият от Борусия Дортмунд треньор Томас Тухел изрази своята благодарност за подкрепата, която получи от стотици фенове на клуба в интернет.

Един от най-успешните треньори на "жълто-черните" в цялата им история беше освободен заради напрежение между него и изпълнителния директор Ханс-Йоахим Вацке.

"Аз съм поразен от всички тези реакции. Благодаря ви за вашите послания и за милите думи. Чувството е добро. Оставам на линия", се казва в най-новия и общо четвърти туит на Тухел.

Профилът на специалиста в социалната мрежа Туитър беше създаден вчера, но днес беше признат за официален. Още вчера наставникът благодари за двете чудесни години в Дортмунд и изрази съжалението си, че няма да продължи да води Борусия и занапред.

Тухел се ползва с голямата подкрепа на феновете на отбора, които масово захапаха Вацке и капитана Марсел Шмелцер. Профилът на бека във Фейсбук буквално беше залян с порой от обидни коментари заради публичните критики на защитника към Томас.

Бесните ултраси на Борусия са на мнение, че Шмелцер е бил най-слабото звено в състава на Тухел и му пожелават да не играе повече при новия треньор.