Борусия  Дортмунд - Реал Мадрид, мач-реванш от четвъртфиналите на Шампионската Лига. Стадион  "Сигнал Идуна Парк", начало 21.45 часа.

 

Групата на Борусия Дортмунд:


Вратари:  Вайденфелер, Лангерак
Защитници:  Хумелс, Пишчек, Сократис, Фридрих, Зар, Кирх, Дурм
Халфове: Шахин, Гроскройц, Мхитарян, Хофман, Йожич, Ройс
Нападатели: Левандовски, Обамеянг, Шибер, Дукш


Контузени:  Гюндоган, Суботич, Блашчиковски, Бендер, Шмелцер
Наказан: Кел
Под въпрос: Шахин и Вайденфелер

 

Групата на Реал Мадрид:

Вратари: Касияс, Диего Лопес, Хесус
Защитници: Рамос, Варан, Пепе, Карвахал, Начо, Коентрао
Полузащитници: Чаби Алонсо, Ияраменди, Модрич, Бейл, Ди Мария, Иско, Касемиро
Нападатели: Роналдо, Бензема, Мората, Хoсе Родригес

Под въпрос: Роналдо
Контузени:  Кедира, Арбелоа, Хесе, Марсело

 


ПРОГНОЗА: Борусия Дортмунд посреща Реал Мадрид в мач-реванш от четвъртфиналите на Шампионската Лига. И германците ще се надяват на чудо, за да се класират напред за полуфиналите на турнира.

Те ще трябва да надминат постижението си от миналата година, когато разгромиха мадридчани с 4:1 в първия полуфинален мач от турнира. Сега обаче дори и този резултат няма да им е достатъчен след загубата с 0:3 преди седмица в Мадрид.

Освен това двата тима са доста различни спрямо миналата година. Борусия е сериозно отслабена от напускането на Марио Гьотце, както и серията контузии на важни футболисти. Все пак тимът е окуражен от завръщането на наказания в първия мач Роберт Левандовски.

Именно Левандовски вкара четирите гола на Реал преди година и сега се очаква пак да накаже испанците. Полският нападател е с основен принос в атаката на тима си, с общо 20 гола или асистенции за последните 40 гола на Борусия в Шампионската Лига.

От своя страна Реал може да е без голямата си звезда Кристиано Роналдо. Португалецът напусна контузен малко преди края на първия мач и бе оставен извън групата за мача от Примера през уикенда. Сега той пътува за Германия, но се очаква да започне като резерва. Роналдо е със също толкова голямо значение за Реал, колкото Левандовски за Борусия, тъй като има 14 гола в Шампионската Лига през този сезон.

Ако Роналдо отсъства, мадридчани ще се надяват да Анхел ди Мария да е в състояние да започне като титуляр, тъй като аржентинецът се намира в чудесна форма. Той бе повален от стомашен вирус, но трябва вече да е здрав. Ди Мария има 5 асистенции в Шампионската Лига през този сезон. Също толкова има и Карим Бензема. От това може да се възползва Гарет Бейл, който в отсъствието на Роналдо да поеме отговорността.

Така Реал ще се надява да продължи серията си от мачове в Шампионската Лига, в които се е разписвал. Те са вече 34, като за последно Реал не вкара гол през 2011-та година срещу Барса.

Същевременно мадридчани ще се надяват да продължат серията си от мачове без загуба в Шампионската Лига, която вече е 10 поредни срещи. Те ще имат допълнителната увереност, че вече не страдат от синдрома на гостуванията на германска земя, след като разгромиха Шалке на осминафиналите. Затова по всяка вероятност и сега Реал няма да загуби.

Резултат: 1:1