Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке защити треньора Петер Бос, който е обект на яростни критики заради кризата в отбора.

"Изобщо не е необходимо да се изказваме в подкрепа на треньора, тъй като той се ползва с доверието ни. Това е ясно. Петер Бос опитва всичко и сега се нуждаем само от късмет. Късмет, който трябва да си изработим. Изобщо не сме толкова зле, колкото се пише напоследък по медиите", коментира Вацке.

"Не трябва да купуваме нови играчи на всяка цена, но ако се появят подходящи, тогава можем да ги привлечем. Но за нашето ниво няма и много опции. Не искаме да взимаме такива, които ще са половин решение. Те няма да те дърпат напред, само ще ти струват много пари. Целта ни е да направим сегашните играчи още по-добри."

"Убеден съм, че Загаду ще стане много голям футболист. Той е мега талант. Това е нашият път на развитие. Централен защитник, който ще ни направи веднага по-добри, струва поне 50 милиона евро. Но дори и тогава трябва да прецениш много внимателно", добави босът на Борусия.