Димитър Бербатов и неговите съотборници в Монако записаха четвърта победа от също толкова мача по време на предсезонната си подготовка, след като този път тимът от Княжеството победи с 2:0 Парма като гост, информира БТА.

През първото полувреме Парма изглеждаше по-опасният отбор, но атаките на Жонатан Биабани по десния фланг не бяха достатъчно остри, за да се стигне до гол във вратата на Монако.

Французите пък имаха много малко положения за гол, но се възползваха още от първото, създадено в 17-та минута на мача. Именно тогава Жоао Моутиньо изпълни добре пряк свободен удар, като топката беше отбита от вратаря Антонио Миранте, но влетя в мрежата за 1:0.

С развитието на мача играчите от Княжеството овладяха инициативата и започнаха да атакуват по-масирано. Второто добро положение се откри пред Димитър Бербатов, но българският нападател не успя да уцели вратата, след като засече центриране на Жофри Кондогбия. Леонардо Жардим замени почти целия състав през втората част, но остави Бербатов на терена.

Българинът беше в основата на втория гол в 70-та минута, след като негов силен удар беше отбит от Миранте и топката попадна в краката на Моутиньо, който с лекота вкара втория си гол в мача. Парма беше най-тежкият опонент на Монако до момента в предсезонната подготовка на тима.

За отбора от Княжеството обаче предстои участие на турнира "Емиратс", като първият съперник в него е Валенсия. Мачът е насрочен за събота.