Бившият национал на България Валери Божинов се върна с няколко години назад, правейки ретроспекция на кариерата си до момента.

Още по темата

 

"Ако можех да върна времето назад, щях да направя всичко, за да остана в Парма. Това е единственото нещо, за което съжалявам. Там имах уникална връзка с всички. Запазих отношения с президента, с директора Леонарди и с много от футболистите", каза Божинов пред gianlucadimarzio.com.

"Сега ми е много неприятно да ги гледам в зоната на изпадащите, а бяха се класирали в Лига Европа след силния минал сезон. Надявам се играчите да се вдигнат и да излязат от тази лоша ситуация", продължи реализаторът, цитиран от "Дарик".

"Минах през много отбори, но изпитах и доста удоволствие в тях. Минах през Лече, Фиорентина, Ювентус и Манчестър Сити. Куфарът ми винаги е бил готов... Не мисля за пропуснатите възможности, защото гледам да бъда винаги позитивен."

"Съжалявам много за годината свързана с Калчополи, защото във Фиорентина имахме страхотен отбор начело с Лука Тони. Той вкара 31 гола, имам страхотни спомени от тази година", разкрива чистосърдечно головият хищник.

"После преминах в Ювентус, но там не бях главният герой. Спечелихме сезона в Серия Б, а конкуренцията беше огромна. Съотборници ми бяха Дел Пиеро, Трезеге и Каморанези, а съквартирантът по време на лагерите бе Павел Недвед."

"Следващите две години бяха много тежки, заради травмите в Манчестър Сити. Скъсах връзки, а след това и ахилес, но това беше ценен опит в чужбина. Липсваше ми Италия. Тук ми харесва топлината на хората, добрата храна и хубавият живот. Италианският ми е вторият роден език, чувствам се като у дома си."

"Сърцето ми остана в Парма. Спечелих приятели, бяха две прекрасни години. Станах много близък с Галопа, който преживяваше тежък период с две травми на коляното. Вечеряхме заедно, семейството му ме канеше в тях, постоянно си гостувахме", спомня си хладнокръвният стрелец.

"Бяхме заедно в добро и лошо. Смятам, че във футбола имам най-близки отношения със Земан. Той не ми беше просто треньор, а нещо като баща. Той умее да намира нови таланти."

"Вижте работата му в Каляри, а преди това откри за играта Инсиние, Верати, Имобиле...Земан ти дава много, но трябва да знаеш как да си го вземеш. Той ми даде най-много. Не знам как ще продължи пътешествието ми в Тернана. Важното е, че Валери Божинов отново е тук на своето място", завърши своята изповед машината за голове.