Легендата на българския футбол Христо Стоичков заяви, че националният отбор няма шансове да се класира на световното първенство в Русия през 2018 г.

Като основна причина той изтъкна загубата с 1:2 от Беларус, която ни остави на 4 точки зад лидерите Франция и Швеция. "Можем да се радваме, че шансовете на Холандия също са малки. Това показва колко силна е групата ни и е малка утеха за нас. Поражението в Борисов напрактика сложи край на мечтите на България. Уви, това е реалността: сегашното поколение не може да се сравнява с предни. В страната трябва да се работи много здраво, за да се покачи нивото на футбола ни", заяви Стоичков в интервю за "Р-Спорт".

На въпрос дали при издънка срещу Люксембург (4:3 с гол в продължението) щеше да е катастрофа за България, той заяви: "Важното е, че спечелихме. Слушайте – един мач не е показател. Когато аз игра, също сме губили от аутсайдери, това понякога се случва. В спорта винаги трябва да уважаваме противника. Лекото отпускане води до загуба", отговори легендата.

Накрая Стоичков беше помолен да направи паралел между националните отбори на Русия и България. "Трудно е да правим сравнения. Имаме достатъчно легионери, но те не играят в топ клубове, а в Турция, Полша и др. Смятам, че е неправилно да се сравняват отбори", завърши Стоичков.