Българският нападател Валери Божинов описа първите си впечатления от новия си отбор Лозана в интервю за местното издание "24 часа".

31-годишният Божинов парафира с швейцарския клуб за 2 сезона в края на миналия месец и от няколко дни се включи в подготовката на отбора за предстоящия сезон, който стартира на 22 юли. 

"Първите ми впечатления са много добри. Съставът е добра смесица от млади и опитни играчи. Треньорът обича атакуващия футбол. Иска да печелим всеки мач. Важно е да предаде този манталитет на всички момчета. Вярвам, че този отбор може да се развие в правилната посока и да играе интересна роля в първенството, както Лугано през миналия сезон", коментира снайперистът в пеналта, визирайки спечелените бронзови медали от Лугано през последната кампания.

"Мотивиран съм, в противен случай нямаше да бъда тук. Разговарях със старши треньор Фабио Челестини, той ми представи ситуацията и смятам, че проектът е много добър. Играх последния си мач в Китай на 20 юни. След това почивах десетина дни със семейството ми. Сега се нуждая от малко време, за да вляза отново във форма. Надявам се да бъда напълно готов да старта на шампионата. Искам да покажа качествата си и да помогна на Лозана. След това ще видим какво ще стане", каза още головият хищник.

Лозана през миналия сезон завърши на предпоследното девето място в швейцарската лига, като почти през цялата кампания се бореше за оцеляване.