Шампионът на Русия Спартак Москва с Ивелин Попов в състава спечели Суперкупата на страната. Футболистите на Масимо Карера победиха с 2:1 Локомотив Москва след продължения. Българският национал Ивелин Попов започна срещата като титуляр, но бе заменен в 71-ата минута от Ананидзе.

В редовните 90 минути двата отбора не успяха да си отбележат гол. Спартак имаше пълно превъзходство благодарение на една от звездите си Куинси Промес. Холандският национал бе в основата на всичко по-интересно пред вратата на Гилерме. През първото полувреме Промес, Адриано и зе Луис пропиляха чудесни възможности за откриване на резултата.

След подновяването на играта Спартак продължи да държи инициативата и да създава положения за гол. В 59-ата минута Промес с хубав пас намери Ивелин Попов в чиста позиция, но ударът му мина на сантиметри от гредата. До края на редовното време Локомотив москва удържа равенство и следваха продължения. Още в първото обаче Луис Адриано даде аванс на Спартак с хубав завършващ удар в 101-ата минута.

В 113-ата минута Куинси Промес завърши блестящ начин самостоятелен пробив и направи 2:0 за шампионите. 180 секунди по-късно Мануел Фернандес върна надеждите на Локомотив след отлично изпълнен фаул.

До края на срещата Миранчук можеше да направи 2:2, а в допълнителното време отлична изява на Гилерме отчая Луис Адриано.