Българският нападател Венцислав Христов вкара гол за новия си отбор в Русия СКА-Хабаровск само 6 минути след влизането си в игра. Това обаче не ес оказа достатъчно и в 92-ата минута гостите от Рубин Казан изравниха за 1:1 чрез Мийо Цакташ.

Христов, който се присъедини към отбора преди 13 дни, и логично започна мача от пейката. В 76-ата минута обаче той се появи на терена вместо Виталий Федотов. Пас към дясното крило беше застигнат от Черевко, който подаде топката на далечната греда. Вратарят на гостите Рижиков излезе неразчетено, а на празна врата Христов не сгреши- 1:0 за домакините. Противно на логиката от второто полувреме, домакините от Хабаровск поведоха в резултата, но не успяха да го задържат.

Във 2-ата минута на добавеното време Гьокдениз Карадениз пое топката в центъра на терена и подаде към далечната греда. Там Мийо Цакташ скочи и от движение с глава прати топката в мрежата, за да спаси точката на гостите. След този резултат новаците от СКА-Хабаровск имат 4 точки от 6 мача, които ги класират на 12-о място. Рубин е 8-и с 8 точки. Вчера в московско дерби ЦСКА победи шампионите от Спартак с 2:1 и с 12 точки се доближи на точка от Зенит, Локомотив Москва и Ростов.