Рафаел Бенитес взе първата си победа начело на Интер в Шампионската лига. Неговият тим разгроми Вердер с 4:0 у дома. Това бе 49-и пореден мач на "Сан Сиро" във всички турнири, в който нерадзурите не познават вкуса на поражението. Самуел Ето'о наниза хеттрик, а един гол добави Уесли Снайдер.

Бенитес обаче не смята, че това е най-силния мач на неговия тим този сезон. "Според мен срещу Бари се представихме по-добре. Както и през второто полувреме срещу Болоня (0:0) и през първото с Удинезе. За мен това е един добър мач, все пак в Шампионската лига. Но ми се струва, че в другите мачове играхме с по-добро темпо. Справихме се добре сега, но трябва да подобрим още някои неща", заяви Бенитес.

Срещу Вердер най-добрият на терена беше Самуел Ето'о. Той заби петия хеттрик в клубната си кариера и втори в Шампионската лига. Той вече има 11 гола от началото на сезона и 9 през месец септември.

"Той е близо до вратата даже когато играе по крилото. Най-важното е желанието и усилието. Схемата на игра идва след това. Първото нещо е психическата нагласа. А Ето'о се справя отлично", добави Бенитес.

Интер обаче бе посечен от две контузии. Вратарят Жулио Сезар бе сменен на почивката, а Лусио - изнесен на носилка.

"Играем мач на всеки три дни. Това се отразява. Контузията на Лусио не изглежда много сериозно. Трябва да изчакаме до утре и ще разберем. Жулио Сезар го смених на почивката от предпазливост. Утре ще разберем как се чувства, защото призна, че когато рита топката чувства болка", заяви още Бенитес.