Днес бе изтеглен жребият за 1/2-финалите на Шампионската лига. Реал Мадрид ще срещне Байерн Мюнхен, като първият мач ще се играе на "Сантяго Бернабеу".

До момента двата отбора са се срещали цели 20 пъти в турнирите на УЕФА, като германците са спечелили 11 пъти, докато Реал е стигнал до 7 победи.

Равенствата между двата отбора са 2 на брой. Освен това двата тима за четвърти път се срещат в тази фаза на най-комерсиалния турнир. Това ще бъде и първото връщане на Гуардиола в Испания, при това ще се изправи срещу кръвния враг на неговия бивш отбор Барселона

В другата двойка един срещу друг ще се изправят Атлетико Мадрид срещу Челси. Испанците са домакини в първия мач, а на реванша гостуват на "Стамфорд Бридж". Двата тима имат общо 3 мача помежду им, като показателите са абсолютно равни - по 1 победа и 1 реми.

Първите мачове ще се проведат на 22-и и 23-и април, докато реваншите ще се състоят на 29-и и 30-и април.

Финалът ще се играе в Лисабон на 24-и май, на стадион "Луж", на който играе Бенфика. Домакин на финала ще бъде победителят от сблъсъка между Реал и Байерн.

От всички четири тима на 1/2-финалите единствено Атлетико не е печелил Шампионската лига, докато другите три отбора вече имат трофеи от турнира.