Атлетико Мадрид и Челси не се победиха в първия 1/2-финален сблъсък от Шампионската лига, който се игра на "Висенте Калдерон" в испанската столица и завършиха при реми 0:0.

Домакините бяха по-активният отбор на терена, но не успяха да реализират малкото опасности, които създадоха. Лондончани пък не впечатлиха с абсолютно нищо в днешния мач, но стояха доста добре в тактически план.

Така след това реми "Сините" имат известно предимство на реванша, тъй като са домакини на него.

Това бе и първи мач между двата тима от 2012 година, когато те се изправиха на финала за Суперкупата на Европа и когато с хеттрик на Фалкао Атлетико стигна до разгромен успех с 4:1. Срещата не се отличи с кой знае какви футболни достойнства, като и двата тима играха предпазливо. Опасностите пък изобщо не бяха много на брой.

"Сините" имаха доста проблеми по време на срещата, тъй като Чех и Тери се контузиха и няма яснота какво е още състоянието им и дали ще бъдат готови за реванша. Микел и Лампард пък със сигурност ще пропуснат реванша в Лондон, тъй като получиха жълти картони и ще бъдат санкционирани заради натрупани такива.

 


Мачът започна с по-активна игра за Атлетико и още в 1-ата минута Диего отправи удар от 15-16 метра, но топката мина доста встрани вратата на Чех.

През следващите минути играта се водеше предимно в средата на терена, а първите "искри се появиха" при сблъсък между Диего Коста и Тери, като нападателят леко бутна противниковия футболист.

В 10-ата минута се наложи стражът на Челси да се намесва след остро центриране, но улови топката без никакви проблеми.

Минута след това пред домакините се откри първа възможност. Коста отправи удар, който бе блокиран от Тери, но в ситуацията бе отсъдено и нарушение в полза на гостите за остро влизане срещу Коул.

Мадридчани продължиха с опитите си за натиск и в 15-ата минута се наложи Чех да се намесва след остро центриране от корнер, но при приземяването падна много лошо.

Стражът контузи десния си лакът, както показаха камерите, и се наложи да бъде заменен от Марк Шварцер принудително.

В 20-ата минута Коста засече центриране на Фелипе Луис в наказателното поле, но ударът му бе изключително неточен.

Минута след това Челси пропусна страхотен шанс. След центриране от корнер Кейхил отклони топката с глава към близката греда, а Луис не успя да се ориентира в ситуацията и да вкара кълбото във вратата от близка дистанция и в крайна сметка ситуацията завърши с удар от вратата за домакините.

Тактическото надлъгване между двата тима продължи и в следващите минути, и логично играта не бе толкова интересна. Положенията пък липсваха.

В 28-ата минута Вилян пое топката и от собственото си наказателно поле и намери нахлуващия към наказателното поле Рамирес, който обаче доста нескопосано пропиля добрия шанс и отправи много неточен удар от над 20 метра.

Две минути по-късно Раул Гарсия засече с глава балонно центриране в наказателното поле на Челси, но прати топката над вратата.

В 35-ата минута Суарес отправи изключителен удар от дистанция около 25 метра, а Шварцер игра с топката, която се насочваше право към страничната греда. Този факт обаче не бе забелязан от съдията и бе отсъден аут.

Диего пък отправи удар три минути след това, който срещна тялото на Микел.

В 41-ата минута се създаде разбъркване в наказателното поле и Диего отправи удар, който срещна тялото на Аспиликуета. Домакините претендираха за игра с ръка на испанеца. но фаул не бе отсъден съвсем правилно, тъй като такъв нямаше. На повторенията се видя, че играта бе чиста.

Няколко минути след това Диего отправи удар, който бе спасен от Шварцер без проблеми.

Минута преди края на продължението Челси получи много добър шанс - фаул на около 20 метра от вратата на Куртоа. Луис обаче пробва директен удар, който се отби в тялото на противник.

Второто полувреме започна динамично и в 48-ата минута Лампард стреля от дистанция. Куртоа обаче не бе затруднен.

Две минути след това настана разбъркване в наказателното поле на Челси, но атаката бе спряна заради нарушение, каквото обаче изобщо нямаше.

В 53-ата минута Габи технично прати топката пред малкото наказателно поле, но Коул се справи добре и не позволи футболист на Атлетико да играе с кълбото.

Две минути по-късно Шварцер излезе неразчетено и направи груба грешка, като изби топката и тя попада право в крака на Диего. Бразилецът отправи веднага удар, който обаче попадна в ръцете на австралиеца.

В 60-ата минута Торес направи страхотна серия от финтове срещу защитата на домакините, след което стреля от неудобна позиция в наказателното поле, но Куртоа улови топката.

Минута по-късно пък Диего стреля от дистанция, но ударът му бе неточен.

Последваха три центрирания в наказателното поле на Челси от които не се стигна до нищо интересно.

В 66-ата минута Хуанфран се опита да намери Коста с центриране в наказателното поле, но Микел се намеси решаващо и изчисти топката с глава.

Шест минути след това кошмарът за гостите след контузията на Чех стана още по-голям, след като и Тери бе принудително заменен. Той бе лошо настъпен с бутоните от Диего Коста и не успя да продължи мача. На неговото място влезе Шюрле.

В 73-ата минута Фелипе Луис намери Коста в наказателното поле и той отправи удар, но топката рикошира в тялото на играч на Челси. Точно минута след това футболистите на домаините скочиха на рефера да му искат обяснение защо не е показал втори жълт картон на Лампард, който според тях е играл с ръка.

В ситуацията съдията прецени, че няма умисъл в действията на халфа. В 76-ата минута Атлетико имаше страхотен шанс пред себе си. Габи стреля директно от фаул на около 20-ина метра от вратата на Шварцер. Ударът му бе много добър и по земя, насочен към ъгъла, но стражът на Челси с вещина изби топката.

В 80-ата минута Туран успя да надскочи Аспиликуета и да играе с глава след прекрасно центриране на Фелипе Луис, но топката не намери очертанията.

Три минути след това Соса центрира в наказателното поле от линията на аута, а Туран успя да играе с глава, но топката не му дойде добра и ударът излезе над вратата.

В 85-ата минута Годин бе на път да направи голяма грешка и да подари топката на футболист на Челси в наказателното си поле, но поправи неточността, като изчисти кълбото.

Три минути след това Челси получи страхотен шанс да стигне до гол. Торес бе фаулиран близо до границата на наказателното поле и испанецът успя да издейства фаул от добра позиция за директна стрелба. Фаулът бе на Миранда.

Зад топката застана Давид Луис, но ударът му мина над вратата. В продължението Коста засече центриране с глава в наказателното поле, но Шварцер се намеси и улови топката, а до края не се случи нищо интересно.

АТЛЕТИКО МАДРИД - ЧЕЛСИ 0:0

АТЛЕТИКО: Куртоа, Миранда, Хуанфран, Луис, Годин, Диего (60 - Туран), Габи, Суарес (80 - Соса), Раул Гарсия (86 - Вия), Коке, Коста

ЧЕЛСИ: Чех (18 - Шварцер), Коул, Тери (73 - Шюрле), Кейхил, Луис, Аспиликуета, Лампард, Микел, Вилян (94 - Ба), Рамиреш, Торес