Треньорът на Байер Леверкузен Роджър Шмидт е на мнение, че неговият тим е постигнал заслужен успех с 2:0 срещу Зенит. Макар и с претенции към рефера, наставникът на руснаците Андре Вилаш-Боаш също счита, че Байер е заслужен победител.

"Байер Леверкузен си заслужи победата над Зенит. Двубоят се получи сложен за прогнозиране. Мачът се оказа интензивен, но ние го очаквахме. Знаем, че Зенит е отличен отбор, с много добри индивидуалности", каза Роджър Шмидт.

"Като правило за тях е да действат с идеята за контрол върху топката. И ние се постарахме да обезвредим тези силни страни на противника. Донати вкара страхотен гол, а второто попадение успокои играчите."

"След това въпреки червения картон, ние контролирахме събитията на терена и не сме спирали да търсим още голове. Смятам, че всички са съгласни, че ние заслужавахме победата", допълни Шмидт, чийто тим оглави групата с актив от шест точки.

Вилаш-Боаш сподели:  "На полувремето ние се прибрахме така, както искахме- ситуацията беше под наш контрол. Единственият ни лош момент беше проблемът при пасовете. Но основният проблем във второто полувреме беше, че допуснахме бързо втори гол, а и нашите смени не сработиха".

"0:2 не е резултат, който може да ни прави доволни и щастливи. Но ако погледнем програмата и шансовете си за класиране на осминафиналите, смятам, че нищо не е загубено. Имам претенции към съдията. При първото попадение за домакините може да се свири фаул срещу Хълк, това положение за мен е 50 на 50."

"Но съдията така е решил. Но трябва да отдадем заслуженото на Байер - те бяха по-агресивни и търсеха по-настойчиво победата от нас. Това е Шампионска лига, където малките детайли могат да решат много неща".