Бившият наставник на Байерн Мюнхен Юп Хайнкес назова фаворитите си за спечелване на Шампионската лига през този сезон.

Пенсиониралият се от треньорската професия с требъл специалист залага на баварците, Реал Мадрид и Челси, а също така вмъкна сред кандидатите за трофея Барселона.

В същото време Хайнкес се изказа скептично за италианския футбол, съдейки по нивото на вицешампиона на Серия "А" Рома, който беше отвян от Байерн с обща голова разлика 9:1 в двата мача в груповата фаза на турнира.

"В момента в европейския футбол има четири отбора, за които може да се каже, че са в състояние да спечелят Шампионската лига", започна своя коментар Хайнкес.

"Това са Реал Мадрид като действащ шампион, Байерн Мюнхен, Челси и може би Барселона. Не виждам друг отбор в Европа, който може да спечели турнира през този сезон."

"Манчестър Сити? Изобщо не съм изненадан от случващото се с тях този сезон, защото този тим показа и в предходните години, че не е топ-отбор в Шампионската лига."

"За Рома трябва да кажа откровено, че ако това е вторият по сила отбор на Ботуша - лека нощ, италиански футбол! И в Мюнхен отново се видя, че Рома не е отбор от най-високо ниво", каза още Хайнкес.