Арсенал - Монако, първи 1/8-финален мач от Шампионската лига, стадион "Емиратс", Лондон. 21:45 часа българско време.

Групата на Арсенал за мача: 

Вратари: Шчесни, Мартинес, Oспина

Защитници: Гибс, Косиелни, Мертезакер, Чембърс, Монреал, Бейерин, Паулиста

Полузащитници: Фламини, Йозил, Касорла, Росицки, Коклен, Уилшър, Oкслейд-Чембърлейн

Нападатели: Алексис Санчес, Жиру, Уолкът, Уелбек

Контузени: Диаби, Артета, Дебюши, Рамзи

Прогноза на Gol.bg:
Арсенал има предимство в този мач, тъй като притежава по-голяма класа от противника, а същевременно ще играе и на своя "Емиратс Стейдиъм".

Освен това отборът има все по-малко кадрови проблеми, след като Уилшър вече е възстановен, а освен това Окслейд-Чембърлейн също тренира с основната група и има добри шансове да вземе участие в мача.

Все пак Диаби, Артета, Дебюши и Рамзи продължават да бъдат в лазарета и да се лекуват.

Този мач със сигурност ще бъде по-специален за Арсен Венгер, тъй като бе седем години начело на противника в периода 1987-1994 година и успя да спечели с "Монегаските" титлата през 1987-1988 и Купата на Франция три години по-късно.

За гостите аут заради контузия е Траоре, а Тулалан е наказан. Българската звезда в атаката на "Монегаските" Димитър Бербатов ще излезе сред титулярите днес. 

Двата тима до момента не са се изправяли един срещу друг в официален мач, но Арсенал няма загуба от френски отбори вече цели 13 години, след като за последно загуби от Оксер през сезон 2002/2003 с 2:1 на "Хайбъри".

Формата на домакините е страхотна и те са записали 4 победи и 1 загуба за последните си 5 мача от всички турнири, докато Монако има за същия брой мачове 2 победи, 2 ремита и 1 загуба.

Нашата прогноза е успех с 2:0 за домакините.
 

Резултат: Арсенал - Монако 2:0

Прогнозирай и печели с играта на Gol.bg