Треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне не бе на себе си от радост след класирането на финала за Шампионската лига от страна на неговия тим.


Късно снощи "дюшекчиите" загубиха от Байерн с 1:2 на "Алианц Арена", но това определено бе една от най-сладките загуби за аржентинския специалист.

"Байерн е най-силният отбор, който съм срещал в кариерата си. Ние обаче успяхме да ги елиминираме. Преди почивката те играха изключително добре, но пропуснатата от Мюлер дузпа ни помогна да оцелеем и да вкараме изравнително попадение", каза той на пресконференцията след мача.

"След почивката показахме силните си страни. Бе просто нужно да променим нещо на всяка цена. В края всичко беше като един трилър, а преди това пропускът на Торес определено бе като шамар за нас".

"Изключително горд съм с моите футболисти и с начина по който играем. Успяхме да отстраним два от най-силните отбори в света - Барса и сега Байерн".

"Надявам се този път съдбата да е на наша страна на финала".

"Честно казано за мен няма голямо значение кой ще срещнем там".

"Мога да кажа, че изобщо не е толкова случайно, че играем по този начин, защото ние имаме страхотен колектив и се обиграваме от много дълго време".

"Сега нашата цел е да спечелим финала".