Днес се играят първите мачове в квалификационните кръгове на Шампионската лига, но големите "акули" очакват с нетърпение датата 25-а август. Именно тогава ще се тегли жребият за груповата фаза на турнира.

За първи път от 16 години насам германският вицешампион Борусия Дортмунд е в Топ 8 по коефициент в Европа, но ще бъде във втора урна на жребия.

Причината се крие в новия регламент, според който в първа урна са шампионите в седемте най-силни първенства и носителят на трофея.

Интересното обаче е, че Борусия има по-добър коефициент от цели три тима в първа урна. Това са английският шампион Лестър (15,256 точки), руският шампион ЦСКА Москва (48,716 точки) и италианският шампион Ювентус (107,087 точки). След силните си сезони Борусия има 110,035 точки.

Останалите отбори в първа урна са носителят на трофея Реал Мадрид, Барселона (шампион на Испания), Байерн Мюнхен (шампион на Германия), Бенфика (шампион на Португалия) и ПСЖ (шампион на Франция). Така "жълто-черните" могат да срещнат всеки един от водачите на група, с изключение на сънародниците си от Байерн Мюнхен.