Роман Пиварник остана доволен от футболистите на Виктория Пилзен, които завършиха наравно 2:2 срещу българския шампион Лудогорец и отпаднаха от най-престижния клубен турнир в Европа. За сметка на това, "орлите" ще играят за втори път от последните три години в груповата фаза, като жребият е насрочен за четвъртък.

"Осъзнавахме ясно влиянието на първия мач върху футболистите и това, че трябва да вкараме три гола и да не допускаме такива в нашата врата. Започнахме прекрасно и правехме отлично преливане в нападение, но за съжаление допуснахме бързо гол, след като бяхме вкарали такъв. Дори и в този момент обаче бяхме сигурни, че можем да вкараме още", каза старши треньорът на чехите след мача срещу Лудогорец.

"Мисля, че се справихме със задачите си и бяхме много силни на терена, въпреки че момчета като Роман Хубник изиграха трети двубой в рамките на шест дни. Всички се движеха добре и играеха на бързо темпо, което в крайна сметка искам да виждам от тях. Жалко е, че ни отмениха гол, жалко е и че не спечелихме", добави Роман Пиварник.