Лудогорец отново го направи! Феноменът от Разград за втори път успя да се класира за груповата фаза на Шампионската лига и така пренаписа историята на българския футбол. До момента нито един български отбор не е участвал два пъти в групите на турнира. 

''Орлите'', водени от Георги Дерменджиев, врътнаха реми 2:2 срещу чешкия гранд Виктория при гостуването си в Пилзен и така с общ резултат 4:2 в своя полза успяха да елиминират противника си. Така Лудогорец отново ще играе в групите на най-комерсиалния турнир, което е огромен успех за българския футбол като цяло.

Треньорът на гостите пусна абсолютно същия стартов състав, който излезе в първия мач, в София. В този мач обаче играта на ''орлите'' не бе толкова блестяща, но те изиграха прекрасно срещата що се отнася до тактиката.

Срещата бе прекъсната за кратко заради расизъм по време на мача, но бързо се възобнови. Феновете на домакините обиждаха играчи на ''орлите'' на расова основа. 

В 7-ата минута Дюриш даде аванс на гостите в резултата, но само десет минути след това Мисиджан успя да изравни. Матею даде преднина на чехите в 64-ата минута, след като малко преди това по спорен начин бе отменен гол на Пилзен. В 95-ата минута Кешеру изравни. 

В крайна сметка Лудогорец постигна целта си и ще бъдем свидетели отново на футбол от най-високото ниво в България. 


Срещата започна изключително напечено в първите минути, като чехите се опитваха всячески да стигнат до ранно попадение.

В 7-ата минута този гол за Виктория стана факт, след като Дюриш засече една центрирана от корнер топка към близката греда и по този начин изненада Стоянов, а в ситуацията Саша просто не успя да се справи с противниковия играч.

Пет минути след това домакините имаха шанс и за втори гол, но топката уцели по доста неочакван начин Хубник, който се намираше на броени метри от вратата, след центриране от корнер.

В 15-ата минута Саша можеше да изравни, но ударът му от малък ъгъл в наказателното поле бе блокиран от противников играч.

Секунди след това Мисиджан по страхотен начин успя да изравни резултата. Той бе изведен чудесно зад противниковата отбрана и с прекрасен удар от 12-13 метра прокара топката под плонжа на противниковия страж.

В 21-ата минута Бакош отправи удар от фаул на добра позиция, но в крайна сметка не се стигна до нищо интересно. Две минути след това Натанаел отправи прекрасен удар извън наказателното поле, който премина малко встрани вратата.

След половин час игра Вандерсон и Кафу направиха страхотна двойна комбинация, но ударът на първия мина покрай вратата.

В 35-ата минута Владо Стоянов спаси Лудогорец, след като по фамозен начин с една ръка изби прекрасното воле на Дуриш и прати топката в далечната греда. Минев пък с глава изчисти удара от добавката и така също имаше решителен принос за това отборът му да не получи гол.

Две минути преди почивката Вандерсон центрира на втора греда от фаул, а Паломино насочи с глава към сърцето на малкия пеналт, но топката бе изчистена в корнер.

Второто полувреме започна активно за гостите, които демонстрираха добра игра след подновяването на мача. В 51-ата минута обаче се създаде много критична ситуация в полето на Лудогорец, но Паломино се намеси решително. 

Шест минути след това фенове на домакините отправиха обиди на расова основа към някои от тъмнокожите играчи на Лудогорец и това принуди рефера да прекрати за кратко срещата. Той предупреди играчите на Пилзен, че ако това продължи, то тогава мачът може да бъде прекратен. 

В 60-ата минута Бакош вкара за Пилзен, но голът бе отменен заради засада, каквато всъщност в ситуацията обаче май изобщо нямаше. 

Четири минути след това Матею успя да върне аванса на тима си, след като по прекрасен начин се справи с Натанаел в наказателното поле и с глава успя да матира Стоянов от няколко метра.

В 69-ата минута Вандерсон пропусна чист гол. Той излезе сам срещу вратаря и го преодоля, но ударът му бе спрян по феноменален начин от автора на втория гол за Пилзен Матею. 

Пет минути след това се стигна до карамбол в наказателното поле на Лудогорец, но за наша радост топката бе избита. В следващите минути гостите предимно се бранеха и дори се наложи Георги Дерменджиев да пуска допълнителен защитник в лицето на Пластун.

В 95-ата минута Кешеру вкара фантастичен гол с хубав удар от наказателното поле, който прати в далечния горен десен ъгъл на противниковата врата. 

ВИКТОРИЯ ПИЛЗЕН - ЛУДОГОРЕЦ 2:2
1:0 Дюриш 7
1:1 Мисиджан 16
2:1 Матею 64
2;2 Кешеру 95 

ВИКТОРИЯ ПИЛЗЕН: Козачик, Хейда, Матею, Хубник, Хорава, Лимберски, Копич, Петражела, Дуриш, Бакош, Хромада

ЛУДОГОРЕЦ: Стоянов, Паломино, Натанаел, Лукас Саша, Дяков (80 - Кампаняро), Кафу, Минев, Марселиньо, Вандерсон (Вандерсон) , Мисиджан (75 - Кешеру)

Най-интересното от мача можете да видите ТУК