В литовският Жалгирис (Вилнюс) определят мачовете с Лудогорец във втория кръг на Шампионската лига като най-важните за сезона, а утре зелените от Прибалтика са домакини в първата среща.

Старши треньорът Валдас Дамбраускас подсили отбора си с трима нови футболисти, последният от които вратар, подписал през уикенда.

"Много е трудно с една дума да определиш какъв отбор е Лудогорец и какъв е техният стил на игра. Може би най-правилното е да кажеш, че все едно два различни отбора - единият играе в атака, а другият в защита. Понякога изглеждат хаотични и непредсказуеми, но са отбор, който обича атаката и всички се включват".

"От това, което ги разузнавахме, се вижда, че са сменили тактическата схема. Преди имаха един човек на върха и най-често тази роля беше поверена на румънеца Клаудиу Кешеру. Сега имат четирима футболисти в атаката, които постоянно си сменят позициите и всеки един от тях може да се окаже на позиция за стрелба и да отбележи. Защитата им в по-голямата част от мача си стои в своята половина, а обикновено изнасят топката по фланговете", обяснява треньорът на Жалгирис своите впечатления от играта на българските шампиони.

Попитан как Жалгирис ще се опита да се противопостави на Лудогорец при това положение, Дамбраускас отговаря: "Нашият отбор има опита от такива силни съперници от мачовете си с Астана и с шведския Малмьо. Но футболистите на Лудогорец имат индивидуални качества, които им позволяват да взимат самостоятелни решения на терена".

"Стартовият ни състав ще го разберете в сряда. Радващото е, че всички футболисти са здрави. Всички са готови за битка и обединени като юмрук", добавя Дамраускас. "Гледаме напред и се надяваме на сериозна подкрепа от трибуните".

"Новите ни попълнения са от нивото, каквото искаме. Знам, че литовците като народ по природа са скептични, но мисля с Астана и Малмьо се борихме здраво и се представихме добре. Получихме поздравления за играта си. Отстъпихме едва когато дадохме всичко от себе си в битката".

"Знаем, че и сега ще ни бъде трудно. Но не сме лузъри. Победите в първенството, резултатите от контролите не ни дават кой знае какво самочувствие, защото нивото тук е друго. Но няколко хиляди души по трибуните ще помогнат на моите футболисти да покажат неподозирани качества", надява се младият литовски специалист.