Ювентус и Барселона завършиха наравно 0:0 в голямото дерби от група "D" на Шампионска лига.

Двата колоса направиха постна продукция в Торино, но въпреки това каталунците си осигуриха участие на 1/8-финалите в турнира.

"Бианконерите" пък ще треперят до края за мястото си във фазата на директните елиминации, тъй като Спортинг Лисабон разби Олимпиакос и кръг преди края е само на точка зад италианците.

На 5 декември Юве гостува в Гърция, докато Спортинг на "Камп Ноу", но добрата новина за "старата госпожа" е, че всичко е в нейни ръце и при успех в Пирея, ще продължи напред.

Голямата новина от мача на Ботуша пък беше свързана с Лео Меси, който изненадващо остана резерва, но се появи на терена след почивката. И той обаче не успя да промени нищо и сблъсъкът завърши без голове.


Мястото на получилия контузия по-рано днес Джорджо Киелини зае Даниеле Ругани, за когото това беше първи мач срещу голям отбор в Шампионска лига. Андреа Бардзали действа отдясно на отбраната, а Дъглас Коста изненадващо беше избран пред Марио Манджукич. Голямата сензация обаче беше свързана с Лео Меси. Петкратният носител на Златната топка остана на скамейката, а в предни позиции играха Паулиньо, Жерад Деулофеу и Луис Суарес.

Първата реална възможност за гол дойде още във 2-ата минута, когато при атака отдясно Дъглас Коста беше намерен на чудесна позиция, стреля по земя, но Марк-Андре Тер Стеген внимаваше и улови. После мачът беше много отворен, във високо темпо и почти всяка атака вещаеше опасност, но защитниците се намесваха решаващо в последния момент, предотвратявайки завършващите изстрели.

След 10 минути игра Паулиньо пробва далечен удар, който не попадна в целта. После вихренното начало на сблъсъка секна, като Юве се прибра в половината си и залагаше на дълбока преса и контри, най-вече чрез бързия Дъглас Коста. След четвърт час игра Хуан Куадрадо върна неразчетено с глава към Джанлуиджи Буфон, Андрес Иниеста спринтира и засече от малък ъгъл от възхуда, но над вратата.

120 секунди по-късно и защитата на Барса допусна няколко поредни грешки, като всичко започна от капитана им, но шутът на Пауло Дибала от движение не затрудни вратаря. В средата на полувремето каталунците бяха близо до гола. Иван Ракитич центрира от фаул, Луис Суарес засече с глава и гредата спаси Буфон. Самюел Юмтити се опита да направи добавка, но се намираше в положение на засада, която беше маркирана.

До края на полувремето играта се накъса, нямаше помен от страхотното начало на мача и един от най-интересните момент беше безопазен удар на Жерад Деулофеу, попаднал право в ръцете на Буфон. В 44-ата минута обаче Дибала демонстрира отлична техника с топка в крака, напредна и стреля, но Тер Стеген изби с една ръка.

Втората част започна с натиск на гостите и в 50-ата минута Сами Кедира задържа Ракитич на около 25 м от вратата. Зад топката застана Суарес, който отправи изстрел, получи се рикошет и топката излезе в корнер. В крайна сметка защитата на Юве се справи със ситуацията, но после така и не успя да изнезе играта в по-предни позиции. В 55-ата минута Лео Меси все пак се появи в игра на мястото на Деулофеу.

След час игра Барса стигна до ново нарушение на удобна позиция, което беше изпълнено от Меси, но кълбото профуча над напречния стълб. Малко по-късно Люка Дин се озова очи в очи с Буфон, но потърси подаването, сбърка и Даниеле Ругани с решаваща намеса изчисти. Юве създаде първото опасно положение след почивката чак в 83-ата минута, когато Коста навлезе фронтално срещу вратата, но ударът му излезе в аут. В самия край на срещата Дибала стреля от движение, но Тер Стеген изби в корнер и всичко завърши без голове.

Ювентус – Барселона 0:0

Голмайстори: няма

Ювентус: Буфон, Бардзали, Ругани, Бенатия, Сандро, Кедира, Пянич (66-Бентанкур), Куадрадо (71-Маркизио), Коста (86-Матюиди), Дибала, Игуаин
Треньор: Макс Алегри

Барселона: Те Стеген, Семедо, Пике, Юмтити, Дин, Ракитич, Бускетс, Иниеста (82-Алба), Деулофеу (55-Меси), Паулиньо, Суарес
Треньор: Ернесто Валверде

Торино, ст.: "Алианц Стейдиъм"
Съдия: Милорад Мажич (Сърбия)
Жълти картони: Пянич, Сандро (Ювентус); Паулиньо, Дин (Барселона) 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/_Ny3CNUdHM4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>