Мениджърът на Блекпул Йън Холоуей твърди, че Фернандо Торес не струва 50 милиона паунда.

Думите на треньора идват точно преди срещата между Челси и неговият тим, която ще се играе тази вечер от 22:00 часа българско време.

"Той е невероятен играч. Дали си струва парите? Не мисля, че някой струва толкова. Роман Абрамович реши да привлече вниманието си върху себе си с този трансфер. Дали съм съгласен с това? Не. Дали мога да направя нещо по въпроса? Не", иронично заяви Холоуей пред "Мирър".

"Но ако някой реши да плаща солидни суми, нека го прави. Ако някой иска да купи къщата ми за 50 милиона паунда, веднага му я продавам", продължи с коментарите си наставникът.

"Торес е брилянтен играч. Покупката му само показва голямата разлика межу Челси и нашия отбор", каза Холоуей, чиято рекордна покупка до момента е Чарли Адам, закупен за 500 хиляди английски лири през 2009 година.

"Не се страхувам, мога да чакам. Аз вече съм виждал Торес тук и той вкара чудесен гол срещу нас. Вижте нападателите по света и ми кажете дали има по-добър нападател от Торес, без значение дали той е във форма или не."

"На него му е позволено да излиза извън релси, защото той все още е много млад. За мен той все още е един от най-добрите в света и Челси направи страхотна сделка като го купи."

"Мандаринките" ще търсят трета победа над Торес този сезон, след като на два пъти Хлапето загуби от тях с екипа на Ливърпул.

"Знаем какво трябва да направим, за да му създадем проблеми", каза Холоуей.

"Неговият първи гол с екипа на Челси може да дойде точно срещу нас. Сигурен съм, че той вече протрива ръце, мислейки "те бяха разбити от Уулвс". Но това ще е различен мач", закани се мениджърът, който изведе своите момчета до победи над Ливърпул и Тотнъм вкъщи.

"В мачовете срещу големите отбори ние се справяме добре и се надявам, че тази тенденция ще продължи и тази вечер", твърди Холоуей, чийто тим поведе с 2:0 на Манчестър Юнайтед, преди да бъде обърнат. В момента "мандаринките" са на две точки над зоната на изпадащите.