Крилото на Челси Хуан Мата отново изглеждаше остър както миналия сезон и бе най-добрият играч на сините при победата с 1:0 срещу Стоук Сити през уикенда.

Испанецът имаше много тежък минал сезон, в който участва във всички турнири на клуба си, а след това и на европейското първенство и на олимпийските игри с националния тим на Испания.

Така логично в началото на сезона той не бе много свеж, но в началото на септември получи почивка и не бе извикан в състава на Испания за мачовете на отбора. Миналата сряда пък влезе само в последните 15 минути в мача срещу Ювентус от Шампионската Лига.

И почивката веднага се отрази на представянето му срещу Стоук, където раздаде поредица страхотни пасове на съотборниците си, един от които доведе и до победния гол на Ашли Коул.

"Чувствам се много добре сега. Имах почивка в последните две седмици и сега съм готов за игра", коментира Мата ситуацията пред официалния сайт на Челси.

"Подаването за гола беше нещо инстинктивно. Усещах, че някой в полето чака топката, но едва след като вкара осъзнах, че това е Ашли".

"За крайните защитници е много важно да се включват в атаките и Ашли е един от най-добрите бекове на света. И в неделя той отново го показа".

"Срещу Стоук винаги е трудно да се играе, защото те се защитават много добре с много защитници. Те не оставят пространства, за да създаваш положения за гол. Ние знаехме това още преди мача".

"На полувремето мениджърът ни каза да сме търпеливи, да продължим да играем по същия начин и положенията ще дойдат. Ние винаги вярваме, че до 90-та минута ще вкараме. Срещу такъв тип отбори трябва да си търпелив".

"Беше много важно да спечелим трите точки, заради това че основните ни съперници играеха помежду си тази седмица".

В самият мач Мата за пръв път започна от началото на мача в партньорство в средата на терена с Еден Азар и бразилеца Оскар. И испанецът изрази задоволството си от тази формация.

"Азар е специален играч. Той може да променя мачове с класата си. Обичам да играя и с Оскар, защото той предпочита да подава топката и това ти дава възможност за комбинации".

"Наслаждавам се да играя с тях двамата заедно и всички играчи, които дойдоха през лятото са топ-футболисти. Със сигурност те ще ни помогнат да играем по различен начин спрямо миналата година".