Диего Коста покани Арда Туран в Челси. Двамата играха рамо до рамо в Атлетико Мадрид доскоро. Испанският национал премина в Лондон през миналото лято, а сега пред раздяла с “дюшекчиите” е и Туран. 

“Ще бъде фантастично да играя отново с Арда. Той прави нещата на терена да изглеждат толкова лесно. Арда, аз и Филипе Луис се разбирахме толкова добре. 

Туран е страхотен човек. Той ни е канил на вечери в къщата си толкова много пъти, наистина харесвах как прави прави кебап. Канил е целият отбор в къщата си”, каза Коста. 

Арда Туран сам поиска да напусне Атлетико и агентът му призна за преговори с 3-4 отбора. Смята се, че фаворит за подписа му е Барселона, но Челси и ПСЖ няма да се откажат. Цената на турският национал е 40 млн. евро. 

Бразилецът с испански паспорт засипа с похвали и мениджъра си в Челси Жозе Моуриньо. “Само името му говори перфектно за работата, която е свършил. Той обожава работата си и живее с нея. В момента сме в почивка, но аз съм сигурен, че той не почива - просто планира, прави неща, за да подобри Челси. 

Моуриньо прави нещата за играчите си лесни. Симеоне пък все още е много млад треньор, но винаги дава най-доброто от себе си. Обича работата си, постоянно говори с играчите. И двамата се наслаждават на страхотни успехи”, каза още Коста.