Собственикът на Челси – Роман Абрамович, ще направи втори опит да убеди Пеп Гуардиола да поеме мениджърския пост на "Стамфорд Бридж", ако Жозе Моуриньо не успее да се справи с кризата, съобщава авторитетното издание The Telegraph.

Според информациите, независими един от друг посредници вече се опитват да преценят дали Пеп е склонен да се премести в Лондон. Неговият договор с Байерн Мюнхен изтича в края на сезона и за момента няма индикации, че ще бъде подновен.

Надеждата в Челси обаче е, че Моуриньо ще намери решение на проблема, но загуба от Ливърпул в следващия кръг, най-вероятно ще прелее чашата на търпение на Абрамович. Най-големият въпрос пред руския олигарх е кой може да смени Специалния незабавно. Карло Анчелоти в момента е без работи, а Гуус Хидинк вече беше начело на "сините" временно през 2009 г. и спечели Купата на Англия.

В дългосрочен план, Гуардиола е първи избор пред Абрамович. Той вече се пробва да го вземе на "Стамфорд Бридж" през 2013 г., но неуспешно. Челси пък трябваше да плати компенсация на Моуриньо при освобождаването му през 2007 г. в размер на 18 млн. паунда. Сега тя е в размер на 37,5 млн. паунда, но вътрешни лица твърдят, че този път клубът се е защитил по-добре.