Челси продължава с отличните си резултати от началото на сезона в английската Висша лига. В мач от 2-ия кръг на първенството "сините" записаха нова драматична победа, след като надделяха с 2:1 при гостуването си на Уотфорд.

Подобно на успеха над Уест Хям преди седмица, решаващият гол отново падна в заключителните минути и пак беше дело на Диего Коста. Той се разписа след асистенция на Сеск Фабрегас. Иначе "стършелите" поведоха в началото на второто полувреме чрез Купе, а в 80-ата минута резервата Миши Батшуай възстанови равенството.

Така Челси има пълен актив от шест точки, докато Уотфорд остава с една.


Гостите започнаха мача по-активно и още в 6-ата минута Азар пробва далечен изстрел, който не попадна в целта. Челси продължи да играе по-добре в началните минути и после Оскар с прекрасен пас изведе Коста, но в решаващия момент Прьодл изпревари нападателя.

В средата на полувремето Уотфорд беше близо до гола. При бърза контра Амрабат се понесе напред с топка в крака, проби и пусна пас по земя към близката греда. Там Игало засече от непосредствена близост, но вместо да вкара, прати кълбото над горната греда.

Челси отговори с удар с глава на Иванович, който също не попадна в целта. В самия край на полувремето Азар отправи истински снаряд, но Гомес беше на мястото си и спаси. Втората част започна с нова възможност за гостите. Азар проби в наказателното поле и шутира, но над вратата.

Пропуските на "сините" натежаха и в 55-ата минута "стършелите" откриха резултата. Тогава Гедиура центрира отдясно, Иванович увисна и топката стигна до Капу. Той си я нагласи удобно и с безпощаден удар хвърли в екстаз трибуните на "Викаридж Роуд" – 1:0! След час игра Азар отправи поредния си изстрел в срещата, който по никакъв начин не затрудни Гомес.

В 61-ата минута и пред Матич се откри добра възможност да възстанови равенството, но мерникът му изневери. Осем минути след това Челси поиска дузпа за съприкосновение между Коста и Бритос, но съдийската бригада прецени, че таранът е паднал твърде леко.

Така се стигна до 80-ата минута, когато резервата Батшуай все пак изравни. Тогава Азар стреля от дистанция, стражът изби, но нападателят се беше пласирал отлично и от близко разстояние вкара първия си гол за Челси.

Гостите обаче не бяха казали последната си дума в мача и в 87-ата минута Коста донесе успеха. Той беше изведен сам срещу вратаря и с техничен удар по земя оформи крайното 2:1 за Челси.

Уотфорд – Челси 1:2

Голмайстори:

1:0 Капу (55)
1:1 Батшуай (80)
1:2 Коста (87)

Уотфорд: Гомес, Катхарт, Прьодл, Бритос, Амрабат, Гедиура, Бехрами, Капу, Холебас, Игало, Дийни

Челси: Куртоа, Иванович, Кейхил, Тери, Аспиликуета, Канте, Матич (78-Фабрегас), Педро (71-Моузес), Оскар (73-Батшуай), Азар, Коста

Стадион: "Викаридж Роуд"
Жълти картони: Дийни, Холебас, Бритос (Уотфорд); Кейхил, Коста, Азар (Челси)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/4hGIRokmzWY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>